Paardencoaching informatie

Arlequino paardencoaching

Het paard zet je stil en vraagt je aanwezig te zijn in jouw lijf, met hart en ziel. Paarden laten ons zien wie we werkelijk zijn en doen dat zonder oordeel”

Vakgebied paardencoaching is pionieren 
Sinds 2011 ben ik werkzaam als zelfstandig inspiratiecoach en -trainer, waarin ik mensen begeleid met inzet van het coachpaard.  Paardencoaching is pionieren, en nieuwe vakgebieden hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Het werken met dieren, met name paarden worden steeds vaker succesvol ingezet in therapie- en coachtrajecten, persoonlijk leiderschap, samenwerking binnen teams, leiderschap binnen teams, Mindfulness en meer.

Paardencoaching biedt een basis voor iedereen die wil werken aan zijn of haar eigen fundament. Want dat begint bij jou.  Door oefeningen samen met het paard te doen (op de grond) kun je meteen een verandering doorvoeren bij jezelf. Je kunt het inzetten op gedrags- intrapsychisch en systemisch niveau. In de basis training  werken we op gedrags- en intrapsychisch niveau.

Wat is mijn rol? 
Als paardencoach stel ik vragen vanuit een soort ‘intuïtief ‘weten.  Ik ‘lees’ het paard, en koppel terug wat ik zie. Zie jij het ook? Ben jij je bewust van jezelf? Ik begeleid je hierin vol compassie en vertrouwen. Het paard geeft steun, kracht, inzicht en positieve energie. Ook zorgt deze wijze leermeester tegelijkertijd voor een stukje heling bij pijn en verdriet.

Thema’s
Veel mensen hebben tegenwoordig te maken stress en onrust op hun werk of in hun privéleven. Denk aan werkeloosheid en ontslag, hoge werkdruk, wisselende team-samenstellingen, communicatieproblemen. Wanneer jouw basisvertrouwen in de kern is ‘aangetast’, kun je sneller last hebben van de bovengenoemde omstandigheden. Je voelt je niet meer happy en weet je niet te focussen op je werk, en omgang met collega’s en/of partner , kinderen verlopen stroever.

Ik laat mensen o.a. ervaren hoe ze om kunnen gaan met hun emotie, hoe ze problemen kunnen laten bij wie ze horen (valideren)  en hoe ze focus kunnen aanbrengen. Daarnaast geef ik mensen inzicht in hun eigen belemmerende overtuigingen, en zet ze weer in hun kracht. Het paard is hierbij een onmisbare factor, vanwege de steun, oordeelvrije houding, en lerend vermogen. Het kan net even die energieboost geven die jij nodig hebt.

Waarom paarden?
Het inzetten van paarden bij bewustzijnstrajecten is erg krachtig. Het paard bezit de eigenschap om heel verfijnd te kunnen waarnemen, voelen, observeren. Dit komt vanuit een oeroud instinct dat nog steeds in het paard verankerd is. Het gaat over leven en overleven. Energie bewaren en zuinig mee omgaan. Alleen vluchten als het nodig is om te kunnen overleven. De juiste keuze maken. Kies jij vanuit je hoofd of vanuit je hart?

De kracht van de kudde
Het paard is een kuddedier. Dit houdt in dat paarden een natuurlijke hiërarchie kennen, een duidelijke rangorde. Ieder paard weet zijn plek in de kudde. Er is alleen ja en nee en geen misschien. Dat is bij ons mensen wel anders…
Een paard is heel sensitief, en voelt als geen ander de aanwezige emoties, energie,  en intentie bij mensen.  Wat  ontbreekt, wordt niet gezien, of heeft geen plek mogen krijgen?

Het paard zorgt voor de ‘Special Touch’
Het paard laat weten wat er in het hier-en-nu voor jou belangrijk is. Waar je de focus op hebt. Soms is dit geheel onbewust en wordt dit tegengehouden door ons ego. Bij een paard mag je zijn wie je bent, zonder oordeel en met alles wat er is.  Je weet meteen waar je aan toe bent.

Hoe ziet een sessie/programma eruit?
We gaan met elkaar eerst kennismaken, en zorgen voor een stuk wederzijds vertrouwen.  Ook is het fijn om vanuit de ontspanning de sessie(s) in te gaan. Omdat we werken vanuit het hier-en-nu pas ik mijn begeleiding hier op aan.

De coach sessies vinden plaats in de paardenbak. Afhankelijk van jouw/julie wens, maak ik gebruik van een soort afgezette cirkel. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben, en ik houd altijd rekening met mensen die angst voor paarden hebben (Het is al heel mooi om vanaf een afstandje de interactie tussen mensen en paarden waar te nemen). Ik bepaal de grens niet, dat doe je zelf.  Iedere deelnemer heeft de mogelijkheid een vraag in te brengen, dit is niet verplicht. Soms is het gewoon al genoeg om eens te ervaren hoe je contact maakt met het paard, en dus met jezelf.

Carla_Lanthano_Wijckel_Arlequino_full

Maak bewuster kennis met jezelf!
Een les in non-verbale communicatie, de taal van het paard. Wat laat het paard jou zien waar je geen bewustzijn op hebt? Hoe ga jij om met (innerlijk) leiderschap? Wat geeft het paard je terug, hoe laat hij jou je hart openen? In de ontmoeting kom jij jezelf tegen, het paard als spiegel. Vertrouw jij jezelf toe in de aanwezigheid van een paard, durf jij jezelf te mogen zijn met alles wat er is?  Het paard liegt niet. Hoe zit dat bij jou? Paarden hebben namelijk niks met incongruentie (doe jij wat je zegt)

Prijzen

Paardencoaching

Paardencoach sessie particulieren                                                       126,00 euro (incl. 21% btw)
Huur paard en locatie bij paardencoach sessie particulieren                 10,00 euro (per half uur)

Paardencoaching sessie bedrijven                                                        126,00 euro (excl. 21% btw)
Huur paard en locatie bij paardencoach sessie bedrijven                       10,00 euro (excl. 21% btw – per half uur)

Prijzen voor groepen en bedrijven zijn altijd maatwerk, locaties door heel Nederland zijn mogelijk.
Neem contact op met mij via info@arlequino.nl voor meer informatie en groepsprijzen.

paardencoaching bij Arlequino