Live your life if it was your last one

Over mij
Stevig het roer om…van medewerker in loondienst naar Entrepreneur
Onder de naam Arlequino ben ik in januari 2011 voor mezelf gestart als trainer en coach.  Ik had daarvoor ruim 15 jaar in de zakelijke dienstverlening binnen diverse communicatie/marketing/PR en ICT-gerelateerde functies gewerkt. Ik heb diverse functies gehad, maar nooit echt het gevoel gehad dat het nu de ultieme baan was. Een beetje een vreemde eend in de bijt. Ik ben een socializer, verbinder en creatief ontwikkelaar. Ik ben bereid om ver te gaan voor een werkgever. Ik werk graag vanuit passie en met hart voor de zaak. Ik ben beslist geen hokjesdenker en kom op voor het welbevinden van medewerkers en collega’s.

een paardencoaching confronteert de client liefdevol met zichzelf

De kans!
Pas de laatste 3 jaar bij mijn werkgever kreeg ik meer vat op wat ik nu echt wilde en hoe ik daar naar toe kon werken. Ik mocht me gaan bezighouden met persoonlijke ontwikkeling van mezelf binnen ons toenmalige team ICT-ers. Ik mocht naast het volgen van een training tot provocatief coach bij Vendl ook  informele (afdelings) bijeenkomsten organiseren en uitdiepen.

Van MBTI workshops tot sessies rondom communicatie & feedback. Dit alles tegen het licht van een aantal reorganisaties binnen het bedrijf, waarbij onzekerheid en spanningen tot demotivatie en minder arbeidsvreugde leidde. Ik ging coachen. En dat was leuk! Het gaf mij weer veel nieuwe inzichten en de motivatie hier verder mee door te gaan. Binnen het bedrijf waren er geen mogelijkheden, dus heb ik de vastigheid opgegeven voor het avontuur dat ik met mezelf en voor mezelf wilde aangaan.

Paardencoaching brengt zoveel nieuwe inzichten

Paardencoaching
De paardencoaching sessies die ik zelf onderging, braken iets open. Werken met dieren was iets wat ik vroeger als kind op mijn love-list had staan. En nu was dan daar de combi: coachen van mensen met inzet van de paarden! Bij Kifungo & Bonspirit  (Coby van Beets en Maatje Bon) heb ik in 2010 mijn opleiding tot paardencoach gedaan. In diezelfde periode ben ik regelmatig representant geweest bij systemische paardencoachingen, o.l.v. Coby van Beets. Hier heb ik enorm veel ervaren en geleerd.

Phoenix & coaching
Bij Phoenix Opleidingen in Utrecht, een gerenommeerd instituut op het gebied van krachtige persoonlijke en professionele ontwikkeling, ben ik in 2010 gestart met de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie. Een coachopleiding waarbij ik geschoold ben om mensen te coachen vanuit 3 hoofdstromingen: NLP, Systemisch Werken en Transactionele Analyse. Met heel veel aandacht voor ieders persoonlijke drijfveren, geschiedenis, emoties, familiebanden. Binnen deze opleiding was ruimte voor eigenlijk alles waar je in een mensenleven tegenaan kunt lopen. Met 25 mensen maak je deze reis. Een ervaring die ik niet had willen missen en die ervoor gezorgd heeft dat ik in mijn coachpraktijk open sta voor wat er is. Ik ben nooit bang dat ik iemand niet kan helpen. Op weg helpen kan immers altijd en… je moet het zelf doen als cliënt.

Met Carla een korte introductie paardencoaching gedaan. Omdat ik enigszins bang voor paarden ben, was dit behoorlijk spannend, maar door Carla haar rust, deskundige aanwijzingen en goede uitleg, werd het een prachtige ervaring. Heel bijzonder hoe paarden op je reageren. Ik heb dit nooit geweten. Echt een aanrader! Carla bedankt.

Gertrud Huitema

Carla is een betrokken trainer die door haar ruimte ervaring in de IT en financiële dienstverlening haar kennis en vaardigheden uitstekend kan toepassen als trainer / coach bij het ontwikkelen van gedragscompetenties van medewerkers in dit domein.

BertJan van Brummelen

Team Manager Achmea Im & IT

Bridgeman
Ook werd ik nieuwsgierig naar meditatie en mindfulness en besloot ik bij Robert Bridgeman een aantal interessante trainingen te volgen. Hij was degene die mij een kijkje gaf in de werking van het brein en wat mindfulness kan betekenen voor mensen om bijvoorbeeld te herstellen na een ziekbed, burn-out klachten tegen te gaan, gewoon te ZIJN in het Hier-en-nu en meer.  Met deze kennis ben ik drie jaar geleden de yoga in de wei met Mindfulness en paarden workshops gaan inzetten. Sinds kort geef ik zelf Yin Yoga lessen en verzorg ik o.a. belevingsworkshops in Wijckel, waarbij de yin yoga gecombineerd wordt met Mindfulness en paardencoaching

Carla heeft oog voor de drijfveren van mensen en weet op een persoonlijke manier hen te motiveren na te denken over hoe zij hun kracht kunnen gebruiken bij het uitvoeren van werkzaamheden en het effectief verbinden met anderen.

Poul Brouwer

IT manager, Achmea

Paarden halen dát wat voor jouw belangrijk is, naar boven

Until we understand the mind, we suffer

En toen kwam CREF
De eerste jaren als entrepreneur zijn enorm veelzijdig. Je bent met van alles bezig: website, huisstijl, boekhouding, netwerken, opleiding(en), oefenen, vormgeven van je workshops, samenwerken, vallen en weer opstaan. Het ging maar door. Je voelt steeds beter aan wat nu echt bij je past, waar je goed in bent en waar niet in. Omdat ik het erg leuk vond om workshops te geven aan meerdere mensen tegelijk, bedacht ik dat mijn volgende stap wel eens binnen het trainerschap zou kunnen liggen. Binnen het bedrijfsleven gaf ik al jaren trainingen, maar dan meer functioneel gericht.

Het IKEV bood bijscholingen op het gebied van basisvertrouwen. Gebaseerd op de piramide van Maslow. Ik koos voor de opleiding tot CREF trainer, waarbij ook met paarden wordt gewerkt. Dit sloot eigenlijk wel heel mooi aan bij mijn kennis en ervaring. In de zomer van 2015 ben ik gecertificeerd CREF trainer geworden. Daarnaast geef ik voorlichtingsavonden op het gebied van de CREF-Methode, waarbij aandacht is voor de behandeling van bijvoorbeeld ADHD, Geen Bodem Syndroom, angst, (geboorte) trauma’s en waarbij gekeken wordt naar mogelijke oorzaken vanuit de pre-peri en postnatale periode bij moeder & kind. Ik vind het heel erg belangrijk om mensen te wijzen op hoe ons brein werkt,  en de invloed van medicijngebruik om bijvoorbeeld emoties te onderdrukken.

Entrepreneurs zonder masker
Ik ben een netwerker, een moti­va­tor en heel erg gedreven om mensen iets te gun­nen wat ze nog niet hele­maal kon­den vin­den: hun merk ‘IK’. Ik word blij als ik een ander op weg help, een luis­terend oor kan bieden en ook een con­fron­terende spiegel om zo de blinde vlek zicht­baar te maken. Ik verbind mensen graag met anderen en hoop dat ze hun weg vin­den in de din­gen die ze doen en belan­grijk vinden. Daarom heb ik besloten dit najaar de eerste groep te gaan begeleiden gedurende 10 maanden onder de naam ‘Entrepreneurs zonder masker’. Het is een creatieve, intuïtieve training waarbij ik het belangrijk vind dat mensen zichzelf gaan ontdekken als Entrepreneur… de ondernemende.
Mijn doelgroep is eigenlijk mensen zoals ikzelf, die graag het beste uit zichzelf naar boven willen halen ten gunste van de maatschappij. Die willen afrekenen met blokkades uit het verleden, die er voor zorgen dat het oude stramien niet wordt doorbroken. Eén of meerdere paardencoachingen maken dan ook zeker uit van deze nieuwe training.

Live your life if it was your last one 🙂

Lieve groet, Carla Onsman – van der Veen

Ik ben je zo ontzettend dankbaar voor wat je voor mij hebt gedaan!!! Ik voel me zo een ander mens met meer rust en meer positiviteit…Ik kijk met andere ogen naar de wereld en daarmee verander ik mijn eigen beeld op dingen!!! Het klopt wat ze zeggen…’verander de wereld en begin bij jezelf’

Linda

moeder

Carla heeft een groep vrouwen op integere en respectvolle wijze in aanraking gebracht met paardencoaching. Het spiegelen door een paard is een bijzondere gebeurtenis en bracht diverse emoties naar boven bij de deelnemers. Het heeft een aantal van ons duidelijk gemaakt of we met onze beslissingen op de (voor ons) goede weg waren. Zeer waardevol!

Ellen Jorritsma

Organisator bedrijfevenementen

Het is onverwacht verrassend wat Carla Onsman ons laat zien van en over onszelf met medewerking van de geweldige Kalou. De verhalen die je er over hoort en leest blijken waar te zijn! Fantastisch en een openbaring!!
Bedankt, Carla en Kalou.

Ton van Pelt

Mediator, trainer coach

Superfijne middag paardencoaching gehad bij Carla. Inspirerende middag dankzij begeleiding van Carla. Met veel passie neemt zij je mee naar een bijzondere wereld vol inzichten!

Barry Diphoorn

Kok aan huis, Barry Kookt

Via de LinkedIn contactgroep Vrouwen voor elkaar heb ik Carla leren kennen. Toen wij de uitnodiging kregen om een sessie paarden coaching mee te maken, twijfelde ik geen moment. En het was de moeite waard! Carla bedankt voor de bijzondere ervaring!

Sheela van Solt

P&O Manager Hellema Hallum