Lezingen CREFmethode

Met de CREF methode® kan er op een dieper niveau gekeken worden naar de sociaal emotionele ontwikkeling van de mens. De CREF methode® herstelt het aangetaste basisvertrouwen. Het wordt preventief of als herstelmethode ingezet als het gaat om algeheel basisvertrouwen bij het individu of in de groep. Dit model biedt een belangrijke vernieuwing van de verouderde piramide van Maslow (1943).

Carla Onsman – van der Veen is gecertificeerd CREF methode® voorlichter  en trainer (met paard) en o.a. actief voor regio Noordwest – Nederland (Friesland, NOP, Noord-Holland)

In de Circle wordt met het individu of het team geïnventariseerd  hoe de levensbehoeftes zijn opgevuld. Vanuit dat vertrekpunt kan de Reprint worden ingezet om ontbrekende of onvervulde levensbehoeftes volledig te herstellen. Dit gebeurt door het inzetten van verschillende interventies of als het nodig is traumaverwerking. Vervolgens ontstaat er een emotionele verbinding bij het individu of team, die voelbaar en zichtbaar meer tot uiting komt (Emotional). Bij het individu of het team is dan een stevige bodem (Foundation) gecreëerd waarop het basisvertrouwen nog verder kan worden opgebouwd. Op deze manier wordt het functioneren op sociaal emotioneel vlak hersteld en/of doorontwikkeld.

Baukje van Leeuwen heeft met haar ontwikkeling van het CREF-Model een belangrijke vernieuwing aangebracht bij de inmiddels verouderde piramide van Maslow (1943). Aan de hand van dit model heeft zij de CREF-Methode® ontwikkeld. Het werd ontwikkeld voor mensen die geen juiste hulp (zonder medicatie) konden vinden. Of voor mensen die door hulpverleners overtuigd werden dat er niets meer aan hun problematiek te doen viel.

Overigens bleek dat de (prenatale) hechtingsproblematiek, of anders gezegd een al dan niet erkend trauma, de hoofdoorzaak van deze sociaal emotionele problematiek te zijn. Baukje van Leeuwen en haar collega Sasja Lemmen ontdekten tijdens het werken met de CREF-Methode®, dat de methode ook zeer succesvol was bij allerlei andere problematieken en zelfs in groepsprocessen binnen organisaties.
Meer informatie is ook te vinden via de site van het IKEV

Op dinsdagavond 13 juni 2017 is er een lezing in Pand 40. De lezing start om 20.00 uur en kost 10 euro (contant meenemen).

De eerstvolgende lezing wordt gegeven bij Pand 40 te Sneek.
Dinsdag 13 juni a.s.

Geef je op voor de lezing in Sneek op 13/6 van 20.00 totv22.00 uur

15 + 11 =